Man-Lør: 8:00 - 21:00

GRUNNING OG MALING AV TAKSTEIN

Takstein og bart metalltak må grunnes. Hvilken primer som er egnet, avhenger av tilstanden og fargen på takflaten. Grunning for metalltak hindrer rust, mens grunning for takstein metter porøs stein og sikrer godt vedheft. Betongfliser har høy sugekraft, noe som gjør dem godt egnet til å bli farget. Imidlertid er absorbsjonen ikke den samme over alt, slik at fargingen kan bli skjoldet. Grunning gir en jevn sugekraft og er derfor nødvendig.

I tillegg inneholder malingen fungicider som hindrer at mose og sopp gror videre og skader taksteinen. Vasking og grunning før maling er avgjørende for at et godt resultat skal holde i lang tid.

Vi maler også takrenner og beslag. Grunning for metalltak er perfekt for takrenner og beslag, og brukes både til plast og metall. De fleste materialene på tak, betongstein takpapp, eternitt og metall, kan males. Derimot anbefales ikke å male tegl, glaserte takstein, eller supereternitt. Disse materialene har ofte en veldig glatt og hard overflate som det kan være svært vanskelig å få malingen til å sitte på. Glatt overflate hindrer vedheft.

Å fornye taket er like viktig som å male huset.

Du maler huset for å ta vare på kledningen, og så lenge fargen er intakt, vet du at den beskytter veggen. Det samme prinsippet gjelder for taket ditt.

Taket ditt ivaretas og arbeidet utføres på en svært profesjonell måte.

  • Først vaskes taket med høytrykk. Da fjernes all spor etter skitt, mose og sur nedbør.
  • Deretter påføres en impregnering som trekker inn i taksteinen og forsegler porene. Taksteinen blir da vannavvisende, samtidig som den blir forsterket.
  • Til slutt påføres to lag med høyelastisk farge som sikrer takets levetid.

Det eneste du trenger å gjøre klart når ByggDi kommer på besøk, er tilgang på vann og strøm. Jobben tar ca. tre dager, og du kan være hjemme eller reise bort mens vi jobber. Det er opp til deg.

Mest populære farger:

1. Rød

2. Grå

3. Sort

En fagmessig utført jobb forlenger takets levetid med 10 år eller mer.

Vi utfører gratis befaring.